Οι καλύτερες fashion bloggers άνω των 40

Οι καλύτερες fashion bloggers άνω των 40

Click here for English (Αγγλικα)

Ποιος είπε ότι η μόδα είναι μόνο για τα νεαρά κορίτσια; Και ποιος είπε ότι οι γυναίκες πάνω από μια ηλικία πρέπει να ντύνονται «κάπως»; Αν και υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι οι γυναίκες μετά από μια ηλικία πρέπει να φοράνε μόνο σκουρόχρωμα, συντηρητικά ρούχα, ευτυχώς η παγκόσμια τάση της μόδας τους διαψεύδει συνεχώς.

Άλλωστε την καλύτερη απόδειξη για το πόσο παρωχημένη και λανθασμένη είναι αυτή αντίληψη,  αποτελούν οι, όλο και περισσότερες, 40-plus (και 50+, 60+, 70+) fashion bloggers που διεκδικούν με επιτυχία τη θέση τους στο στυλιστικό σύμπαν του ίντερνετ.

Hello perennials!

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φορέσεις ζωηρά χρώματα μετά τα 40;!

Μάλιστα οι γυναίκες άνω των 40 που εξακολουθούμε να είμαστε σύγχρονες με τις τάσεις της εποχής είμαστε πια τόσες πολλές που υπάρχει ένας νέος κοινωνικολογικό όρος για να μας περιγράψει: είμαστε οι perennials (αειθαλείς). 

Τον όρο καθιέρωσε πρώτη η Gina Pell, ιδρύτρια του «The What». Ήταν εκείνη που μίλησε πρώτη φορά για τις γυναίκες (και τους άνδρες) που είναι δημιουργικοί, κοινωνικά ενεργοί, τεχνολογικά σύγχρονοι και με φίλους από κάθε ηλικιακή ομάδα. Αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν στα τυπικά κουτάκια της βιολογικής ηλικίας τους ονόμασε η Gina Pell «perennials».

Επιπλέον, μια γυναίκα μετά τα 40 είναι σαφώς πιο συνειδητοποιημένη σε σχέση με το στυλ της. Ξέρει τι της πηγαίνει και δεν θα φορέσει κάτι που δεν της πηγαίνει απλά γιατί είναι trendy. Έχει προσωπικότητα και ξέρει πώς να την αναδείξει.

Η μόδα επιτέλους έχει αρχίσει να λαμβάνει υπόψη της ότι οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε καλούπια, το κοινό της δεν είναι μόνο τα 20χρονα κορίτσια με αναλογίες μοντέλου. Δεν είναι τυχαίο που είδαμε την (80χρονη) Jane Fonda και την (72χρονη) Helen Mirren να περπατάνε στην πασαρέλα, ενώ η 50χρονη Julia Roberts ψηφίστηκε η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου από το People Magazine για το 2017. Στην τελική, το στυλ δεν έχει ηλικία!

Πάρε έμπνευση από τις παρακάτω fabulous 40-plus fashion bloggers στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

Carelia Moran / My Small Wardrobe

Catherine Summers / Not Dressed As A Lamb


Yvonne Aeberhard Stutz / Funky Forty

Ιφιγένεια Πλευράκη / Moments ‘n’ Style

Annette Höldrich / Lady Of Style

Ελένη Στασινοπούλου / Oh So Chic

Lyn Slater / Accidental Icon

Kat Farmer / Does My Bum Look 40

Νίνα Παπαϊωάννου / Trends Survivor

Shauna Robertson / Chic Over 50

Janise Burrafato / Mama In Heels

Mama in Heels – mamainheels.com

Coleen Heidemann

Cathy Williamson / The Middle Page

Judith Boyd / Style Crone

Follow:
Share:

Comments are welcome!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.