Oysho Join Life: νέες κολεξιόν για μια βιώσιμη μόδα

Oysho Join Life: νέες κολεξιόν για μια βιώσιμη μόδα

Click here for English (Αγγλικα)

Η Oysho αποφάσισε να επενδύσει σοβαρά στη βιώσιμη μόδα με τις κολεξιόν της Join Life. Παράλληλα, έτυχε κι εγώ να αποφασίσω αυτές τις μέρες να επενδύσω σοβαρά στη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης. Κι επειδή μια #HappilyChicGirl δεν μπορεί να εμφανιστεί στο γυμναστήριο απεριποίητη, επέλεξα κομψά αλλά οικολογικά αθλητικά ρούχα από τη νέα κολεξιόν Join Life της Oysho.

Oysho Join Life

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήμουν από αυτούς που δεν παχαίνουν εύκολα. Ούτε χρειαζόταν να γυμναστώ για να είμαι ευέλικτη και δραστήρια. Έτσι δεν έδωσα σημασία στην αργή, αλλά σταθερή αύξηση του βάρους μου, που συνέπεσε (μάλλον όχι τυχαία) με την είσοδό μου στη δεκαετία των δεύτερων -άντα.  Μέχρι που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όταν συνειδητοποίησα ότι έχω πάρει 15 κιλά (και δύο μεγέθη στα ρούχα!). Πιο πολύ ανησύχησα για την υγεία μου, παρά για την εμφάνιση. Έτσι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να δράσω!

Μετά τα 40 τα πράγματα είναι δυσκολότερα, άρα το να βάλουμε την κίνηση στην καθημερινότητα μας είναι ακόμα σημαντικότερο. Από την άλλη, ανέκαθεν στήριζα προσπάθειες που είχαν στόχο τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Έτσι ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι ένα από τα αγαπημένα μου brands, η Oysho, δημιούργησε τις κολεξιόν Join Life με στόχο τη βιώσιμη μόδα. Δύο σε ένα 😉

Οι νέες κολεξιόν Join Life της Oysho

Join Life: βιώσιμες πρώτες ύλες και λιγότερα απορρίμματα

Όλα τα ενδύματα Join Life κατασκευάζονται από βιώσιμες πρώτες ύλες όπως το Οργανικό Βαμβάκι, που προέρχεται από βαμβάκι από μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους και το οποίο καλλιεργείται με φυσικά λιπάσματα ή το Tencel, μία ίνα που παράγεται σ’ ένα κλειστό κύκλωμα που επαναχρησιμοποιεί το 100% του νερού και προέρχεται από ξυλεία δασών που τυγχάνουν ελεγχόμενης διαχείρισης διασφαλίζοντας την αναδάσωσή τους. 

Επιπλέον, η παραγωγή των ανακυκλωμένων υφασμάτων καταναλώνει λιγότερους φυσικούς πόρους και παράγει λιγότερα απορρίμματα, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και προστατεύοντας έτσι τη βιοποικιλότητα. Επίσης, η Oysho δεν χρησιμοποιεί δέρματα ή προϊόντα που προέρχονται από ζώα που θυσιάζονται μόνο για την εμπορευματοποίηση δερμάτων, κελυφών, κέρατων, κόκαλων, φτερών, πούπουλων ή άλλων υλικών τους, ούτε καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα.

Join Life: μια ολιστική οικολογική φιλοσοφία

Το έργο Join Life πάει πιο πέρα από τις πρώτες ύλες με τις οποίες γίνονται τα ενδύματα. Τα βασικά βήματα σ’ αυτή τη διαδικασία οικολογικής συνείδησης περνάνε από μία πιο βιώσιμη υλικοτεχνική υποστήριξη, καταστήματα eco-αποδοτικά, online συσκευασίες από ανακυκλωμένο υλικό αλλά και ένα πρόγραμμα συλλογής ρούχων. Το 91% των καταστημάτων της Oysho είναι eco-αποδοτικά. 

Συνεχίζοντας την ίδια φιλοσοφία, η Oysho.com έχει εισάγει μία νέα συσκευασία για τις online αποστολές, η οποία προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά και έχει διεθνείς πιστοποιήσεις που προωθούν τις πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης στα δάση όλου του κόσμου.

Με το έργο Join Life, η Oysho επενδύει στον σεβασμό του περιβάλλοντος. Το πετυχαίνει εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ποιότητα, ενσωματώνοντας τη φροντίδα των πόρων της γης και αναζητώντας συνέχεια λύσεις για τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες στο oysho.com

[shopr_shopthepost collection=»oysho-join-life-post» size=»medium» title=»shop the post» show_product_title=»yes»]
Follow:
Share:

Comments are welcome!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.